11 cărți pe care să le citești pentru a-ți trezi pofta de călătorii

carti aventuri calatorie

Aceste cărți despre călătorii și aventură vă vor face să vă grăbiți să vă cumpărați următorul bilet de avion și să vă planificați următoarea călătorie.

Nu mă pot gândi la o altă perioadă din istoria modernă în care practic toată lumea să fi avut chef să călătorească. Dar 2021 este anul acela.

În sfârșit ne simțim în siguranță să visăm la următoarea călătorie, să dăm click pe „cumpărați” pentru biletele de avion (și poate să folosim niște credite de la zborurile anulate de anul trecut) și să pornim la drum pentru locurile care s-să ni se pară puțin cam aglomerate.

Aglomerația s-ar putea să ne facă să ne mai simțim puțin inconfortabil pentru o vreme, la fel ca și reluarea călătoriilor. Dar, din moment ce suntem gata să visăm, aceste cărți despre călătorii sunt o modalitate excelentă de a începe să vă răsfățați pofta de călătorii.

Câteva dintre acestea sunt romane care se concentrează pe aventuri de călătorie, în timp ce altele prezintă doar o mică călătorie care iese în evidență într-o poveste mai mare.

În mare parte am stat departe de jurnalele de călătorie non-ficționale în acest post, dar am inclus două cărți non-ficționale care mi-au indus recent microbul de a explora.

Cărți cu aventuri de călătorie musai de citit

1 – People We Meet on Vacation
Emily Henry

Un roman inspirat de ”Când Harry a cunoscut-o pe Sally” despre Poppy și Alex, două persoane complet diferite care sunt cei mai buni prieteni din timpul facultății. În fiecare an, ei pleacă împreună într-o vacanță. A fost punctul culminant al anului lor – până acum doi ani, în Croația. De atunci, abia și-au mai vorbit. Acum, s-au reunit pentru o nouă excursie în care să-și refacă prietenia. Alternând între trecut și prezent, vedem evoluția prieteniei dintre Poppy și Alex și cum au ajuns aici.

Am adorat această carte relaxantă care m-a făcut să zâmbesc pe tot parcursul ei. De la glume, la călătorii și până la devotamentul dintre Poppy și Alex, sunt multe aici pentru cei care caută o lectură înduioșătoare și care să le ridice moralul.

2 – It’s Been a Pleasure, Noni Blake
Claire Christian

Noni Blake a avut parte de traume în viață și a început să se uite în urmă la câteva lucruri și să se întrebe: „Ce-ar fi fost dacă?”. Ea decide că este timpul să se răsfețe, măcar o dată în viață, și se îmbarcă într-un turneu european de șase luni axat pe plăcerea pură – a ei.

Călătoria lui Noni s-ar putea să te facă să roșești (este fără îndoială picantă), dar te poate determina și să examinezi cât de bine te tratezi pe tine însuți – și dacă nu cumva meriți propria ta versiune a căutării plăcerii ca a lui Noni.

3 – Unlikely Adventures of The Shergill Sisters
Balli Kaur Jaswal

Când mama lor din Punjabi moare, surorile Rajni, Jezmeen și Shirina, născute în Marea Britanie, sunt de acord să-i îndeplinească ultima dorință: un pelerinaj în India pentru a-i duce cenușa la locul de veci. Cele trei surori se confruntă cu durerea, cu relațiile lor tensionate și cu stresul vieții lor obișnuite, în timp ce încearcă să îndeplinească dorințele mamei lor și poate să se unească într-un mod în care nu au mai făcut-o niciodată.

Aceasta a fost o lectură rapidă și inteligentă, plină de personaje și locuri vii, precum și de reflecții interesante despre India din partea unei generații feminine crescute în afara ei.

4 – Iernile sufletului (Wintering)
Katherine May

Această mică carte de non-ficțiune examinează conceptul de „wintering” – retragerea într-un mod de a fi mai insular, mai reflexiv și mai vindecător, printr-o anumită necesitate. În această explorare, May vizitează locuri cu ierni aspre și află cum oamenii de acolo fac față și prosperă în lunile întunecate. Este un tip neobișnuit de călătorie care mi s-a părut a fi exact tipul de retragere de care atât de mulți dintre noi au nevoie. Liniștită, meditativă și plină de o proză minunată.

5 – Less
Andrew Sean Greer

Arthur Less este un romancier aflat în pragul de a împlini 50 de ani. Când primește o invitație la nunta fostei sale iubite, pleacă într-o călătorie în jurul lumii pentru a evita evenimentul. Less este deopotrivă frustrat și simpatic, un pic împiedicat și, mai presus de toate, sigur de propriile eșecuri. Cu o intrigă ușoară și plin de meditații rătăcitoare, acest roman câștigător al Premiului Pulitzer poate fi lent uneori – dar anumite părți m-au făcut să râd în hohote.

6 – Exiting Times
Naoise Dolan

Ava este o tânără de 20 de ani, născută în Dublin, care predă engleza în Hong Kong. Întâi într-o relație confuză cu Julian, un tânăr bancher englez bogat, iar apoi cu Edith, o avocată născută în Hong Kong, Ava întruchipează angoasa sfertului de veac și drama vieții de expat temporar. O alegere bună pentru fanii lui Sally Rooney, pentru abordarea modernă a romantismului. Mi-au plăcut, de asemenea, conversațiile despre limbă care apar inevitabil atunci când călătorești la nivel internațional.

7 – Proiectul autenticității (The Authenticity Project)
Clare Pooley

Când bătrânul Julian Jessop lasă un caiet în cafeneaua Monicăi, aceasta este intrigată de întrebarea din interior: „Ce s-ar întâmpla dacă ai împărtăși adevărul?”. Așa începe călătoria caietului printre șase străini, fiecare dintre ei examinându-și adevărurile – uneori prin călătorii- și în cele din urmă reunindu-se pentru a forma prietenii improbabile. O lectură reconfortantă – mai ales dacă ți-au lipsit cu adevărat toate legăturile improbabile care se formează atunci când călătorești.

8 – Frumoasele ruine (Beautiful Ruins)
Jess Walter

De pe coasta italiană din anii 1960 – unde un tânăr hangiu se îndrăgostește de o vedetă muribundă – până în Scoția și la Hollywood-ul zilelor noastre, ”Frumoasele ruine” ne poartă printre poveștile oamenilor din preajma marilor vedete (Elizabeth Taylor și Richard Burton, care nu sunt în centrul acestei cărți). 13 cărți audio inteligente, dar ușoare, pentru a le asculta ușor vara

9 – The Star-Crossed Sister of Tuscany
Lori Nelson Spielman

Când stră-mătușa Emiliei, Poppy, o invită pe ea și pe verișoara ei, Lucy, într-o excursie în Italia, viața liniștită a tinerei de 29 de ani este zguduită. Poppy a promis că va rupe „blestemul” care le-a împiedicat pe toate fiicele născute a doua în familie să se căsătorească. Pe măsură ce călătoresc, Emilia descoperă secrete despre familia ei, despre mătușa ei și despre ea însăși, care îi vor schimba viața pentru totdeauna. Fermecătoare și escapistă, cu un decor italian incontestabil de vis.

10 – Asiatici bogați și țicniți (Crazy Rich Asians)
Kevin Kwan

”Asiatici bogați și țicniți” privește într-un mod amuzant și voyeuristic vieța unui grup de familii bogate din Singapore – nebun de bogate și, uneori, pur și simplu nebunești. Vestea că unul dintre ai lor se căsătorește cu Rachel, o americancă de origine modestă, stârnește un scandal în rândul acestei înalte societăți. Turul fabulos al Singapore-ului și o privire în interiorul lumii celor putred de bogați sunt pe rând șocante, amuzante și un echilibru excelent între lumină și inteligență.

11- Lumea de sub noi. O călătorie în adâncul pământului (Underland: A Deep Time Journey)
Robert Macfarlane

În acest roman, Robert Macfarlane călătorește în unele dintre cele mai adânci și inimaginabile spații ale pământului, inclusiv în peșteri naturale, mine, caverne urbane și multe altele. El explorează rolul acestora la începutul timpului uman și rolul lor imaginat cu multe milenii în viitor. El reușește să evoce atât claustrofobia, cât și o senzație amețitoare de vastitate a timpului și a spațiului în același timp; locurile pe care le vizitează sunt cu adevărat impresionante. Pe unele nu aș vrea să le vizitez niciodată, dar totul este o excelentă reamintire a tuturor locurilor incredibile de explorat în această lume.

Alte Recomandări:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Readings.ro