11 cărți cu mistere și thrillere care te țin cu sufletul la gură

carti mister thriller

Misterele și thrillerele sunt unele dintre cele mai bune alegeri atunci când doriți o carte care să vă țină în priză. Romanele de mister și thriller de pe această listă vă vor ține cu siguranță cu sufletul la gură și sunt cărți bune pentru adulții care încearcă să înceapă un obicei de lectură.

Este ora 11:30 noaptea. Te-ai așezat în pat cu cartea ta, ai citit deja câteva capitole și a trecut timpul să stingi lumina și să adormi.

Poate că mâine trebuie să vă treziți devreme la serviciu. Poate că este weekend, dar ai copii mici care te trezesc devreme, indiferent ce zi este.

Știi ce ar trebui să faci. Dar nu o vei face, pentru că trebuie să mai citești doar un. capitol. încă unul. S-ar putea să fie cel care să pună toate piesele laolaltă.

Și dacă nu este? Ei bine, poate că încă un capitol o va face. Cine are nevoie de somn, oricum?

Următoarea dată când verifici ceasul, este ora 2 a.m. Ori ai terminat cartea, ori ești aproape de ea… așa că ai putea la fel de bine să citești până termini.

Îți sună cunoscut?

Aproape orice carte de mare succes poate determina un cititor să stea treaz până mult prea târziu, dar pentru mine, aproape întotdeauna este vorba de un thriller sau de un roman polițist care creează dependență.

Nu sunt o cititoare avidă de mistere și thrillere – tind să fiu puțin sensibilă la conținutul înspăimântător sau sângeros, așa că aleg cu grijă (probabil că nu veți vedea niciodată o listă de cărți de groază din partea mea).

Dar, îmi place o premisă bună și un puzzle intrigant, așa că nu pot rezista unor romane de mister (și pot suporta chiar și un conținut puțin dificil dacă povestea este suficient de bună).

Îmi place să citesc doar un blurb și să fiu atât de atrasă încât trebuie să o iau în mână și să aflu întreaga poveste.

Dacă sunteți în căutarea unui mister sau a unui thriller care să vă dea o pagină de mister sau de thriller, cărțile din această listă vă oferă o mulțime de opțiuni.

Unele au un ritm rapid (dacă asta e ceea ce vă place, pentru mine niciuna nu a fost mai rapidă decât această carte – am citit-o dintr-o singură ședință), în timp ce altele se desfășoară mai lent. Unele sunt thrillere psihologice, altele sunt mistere mai directe, iar altele sunt studii de caracter cu ardere lentă. Oricare ar fi gustul tău, toate aceste cărți sunt de nerefuzat din diferite motive.

11 mistere și thrillere pe care nu vei putea să le lași din mână

1 – Pacienta tăcută (The Silent Patient)
Alex Michaelides

Pasionații de thrillere psihologice, acesta este pentru voi! După ce o femeie de succes, aparent fericită, își împușcă soțul în față și nu mai vorbește niciodată, psihoterapeutul criminalist Theo Faber este hotărât să ajungă la ea. Personaje de neîncredere, un pic de înfiorare și o întorsătură de situație care m-a făcut cu adevărat să mă clatin (deși eram în căutarea ei) face ca aceasta să merite hype-ul.

2 – The River
Peter Heller

Doi prieteni de facultate pornesc într-o excursie cu canoea, așteptând cu nerăbdare să petreacă timp liniștit pe râu. Curând se trezesc că trebuie să facă față unor amenințări neașteptate – atât naturale, cât și umane. Nu vă lăsați amăgiți de începutul lent și de scrierea luxuriantă a naturii. Când începe acțiunea, vei fi captivat până la sfârșit – una dintre cele mai bune cărți ale mele din 2019.

3 – Never Have I Ever
Joshilyn Jackson

În ciuda unora dintre temele sale întunecate, Joshilyn Jackson aduce întotdeauna amuzament în cărțile sale prin spiritul ei viclean caracteristic. Prima ei incursiune în suspansul domestic nu face excepție. Când o nouă vecină apare pe neașteptate la clubul de lectură, ea dă peste cap viața perfectă a lui Amy. Vei crede doar că ți-ai dat seama de acest joc întortocheat de-a șoarecele și pisica, până când apar noi straturi care te vor ține în suspans.

4- The Family Upstairs
Lisa Jewell

Când Libby primește o scrisoare cu identitatea părinților ei biologici și moștenirea neașteptată a unui conac londonez abandonat, trebuie să afle ce s-a întâmplat cu 25 de ani în urmă. Trei cadavre, un bebeluș în siguranță în pătuț, iar ceilalți copii dispăruți fără urmă. Acum ea sapă în trecut – și alții îl revizitează și ei. Un roman noir înfiorător și cult de la Jewell, una dintre autoarele mele preferate de suspans.

5 – The Lost Man
Jane Harper

Doi bărbați își găsesc fratele mort la granița proprietăților lor. În ținutul izolat din Outback, există puțini suspecți și multe secrete. Un mister plin de dinamica familială complexă, această carte reușește să evoce sentimente de claustrofobie chiar și într-un cadru expansiv și pedepsitor.

6 – Te las să pleci (I Let You Go)
Clare Mackintosh

O fracțiune de secundă în care o mamă dă drumul la mâna copilului ei îi schimbă viața pentru totdeauna. După accident, Jenna se retrage la o cabană din Țara Galilor pentru a se vindeca și a scăpa de amintiri, în timp ce anchetatorii londonezi încearcă să reconstituie accidentul cu fugă de la locul faptei. Surprinzătoare și stratificată, chiar și răsturnările de situație pe care le vezi venind sunt satisfăcătoare.

7 – Emma in the Night
Wendy Walker

Cu trei ani în urmă, două surori adolescente au dispărut. Acum una dintre ele s-a întors cu o poveste de răpire și captivitate pe o insulă. Dar ceva nu se leagă pentru psihologul legist căruia i-a fost repartizat cazul. Ceea ce reiese este un thriller psihologic despre disfuncția familiei și folosirea magistrală a povestirii nesigure, care vă va ține cu sufletul la gură.

8 – Evadarea din mlaștină. Dacă ai trăi într-o izolare totală… ți-ai fi dat seama că totul era rău? (The Marsh King’s Daughter)
Karen Dionne

Poveștile din viața reală ale femeilor ținute captive ani de zile sunt înfiorătoare: viețile furate, manipularea psihologică și, adesea, evadările îndrăznețe. The Marsh King’s Daughter ne poartă la zeci de ani după evadare, când Helena, copilul născut în captivitate – acum adultă – este singura care își poate găsi răpitorul – și tatăl – după ce acesta a evadat din închisoare. Vânătoarea îi aduce amintiri și întrebări complicate: ce va face ea dacă îl va prinde?

9 – My Sunshine Away
M.O. Walsh

Povestea de maturizare a unui băiat, în care o crimă oribilă este comisă împotriva unei fete pe care o iubește de departe. Misterul leagă povestea, dar este mult mai mult decât atât: o explorare a memoriei, a comunității și a consecințelor de durată ale vinovăției și traumei din copilărie.

10 – Înainte să adorm (Before I Go to Sleep)
S.J. Watson

În fiecare noapte, Christine se culcă știind că se va trezi fără nicio amintire – aproape nimic. Ziua ei va consta în încercări de a-și reconstrui identitatea și în a se baza pe soțul ei pentru a-i reaminti: un accident i-a furat memoria. Ea este adultă. Este căsătorită. Când începe să țină un jurnal pentru a-și aminti, încep să se formeze fisuri în poveștile care i se spun. Factorul „ce ai face tu” aici este ridicat, pe măsură ce în fiecare zi se întrece în timp și inventează modalități de a învăța înainte ca memoria să-i fie din nou ștearsă.

11 – The Likeness
Tana French

Cadavrul unei femei este găsit în afara Dublinului, iar asemănarea cu detectivul Cassie Maddox este stranie – atât de mult încât Cassie se infiltrează fără probleme în casa de studenți în care locuia femeia, în căutarea unor răspunsuri cu privire la uciderea ei. În curând, ea se implică în dinamica de înaltă ținută a grupului. Oarecum neverosimilă, dar pe deplin captivantă, cu doar un pic de suspendare a neîncrederii, aceasta este o lectură excelentă pentru fanii Istoriei secrete.

Alte Recomandări:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Readings.ro