Wolf Hall – Hilary Mantel

20,93 lei

Detalii

Autor

Editura

Descriere

Anglia, 1520. Henric al VIII-lea doreste sa anuleze casatoria cu Caterina de Aragon si sa o ia de sotie pe Anne Boleyn. Poporul si Europa catolica se opun. Un singur om indrazneste sa-si puna in joc viata pentru a castiga bunavointa regelui: Thomas Cromwell, un personaj original, deopotriva fermecator si ticalos, idealist si oportunist, fin cunoscator al caracterului uman si cu o energie fara seaman.

Politician desavarsit, de neclintit in ambitia sa, Cromwell isi croieste cu abilitate drum intr-o lume ostila. Opunandu-se parlamentului, politicii de stat si papalitatii, Cromwell este pregatit sa redefineasca Anglia conform vointei lui Henric si propriilor sale dorinte. Dar Henric este schimbator: binevoitor intr-o zi, gata sa ucida in alta.

Cu un stil inimitabil, Hilary Mantel infatiseaza tabloul unei societati in prag de schimbare, in care indivizii lupta cu propriul destin sau il accepta cu pasiune si curaj. Romanul recreeaza o perioada in care succesul ofera puteri nelimitate, dar o singura greseala aduce moartea.

„O naratiune terifianta, scrisa fermecator… Wolf Hall este o adevarata sarbatoare.” – Daily Telegraph

„Ametitor, formidabil de bun… Romanul lui Mantel este o minune de rafinament.” – Daily Mail

„O scriitura densa si concisa, un vocabular fastuos. Unele pasaje sunt adevarate tururi de forta, cizelate cu tenacitatea si iscusinta unui virtuoz.” – Le Monde

Detalii

Autor

Editura

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Wolf Hall – Hilary Mantel”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Readings.ro
Categorii