Poarta-ti plugul peste oasele mortilor – Olga Tokarczuk

31,96 lei

Detalii

Autor

Editura

Descriere

Autor distins cu Premiul Nobel pentru literatura

Autor distins cu Booker Prize International pentru literatura

Premiul Nike 2018

Premiul Man Booker International 2018

Olga Tokarczuk este premiata cu Premiul Nobel pentru literatura 2018

Intr-un catun de la granita Poloniei cu Cehia, unde traiesc aproape izolati de lume un grup de localnici si citiva proprietari ai unor case de vacanta, au loc o serie de crime. Victimele se dovedesc a fi vinatori pasionati, iar daca e sa ascultam opinia batrinei doamne Duszejko, a carei voce spune intreaga poveste, animalele salbatice nu sint tocmai straine de crime. Insa doamna Duszejko, o aparatoare a animalelor, e ea insasi un personaj ciudat: profesoara de engleza pensionara, pasionata de astrologie si, in acelasi timp, de poezia lui William Blake, ale carui versuri apocaliptice apar ca un laitmotiv in intregul volum. Intriga politista si atmosfera mistica si misterioasa sint tesute pe un decor contemporan familiar, cel al lumii postcomuniste din Europa de Est, o lume corupta, obsedata de bani si de prestigiu social. Nu lipsita de o doza de umor si ironie insinuata abil, Poarta-ti plugul peste oasele mortilor este un nou tur de forta al remarcabilei prozatoare poloneze.

„Poarta-ti plugul peste oasele mortilor etaleaza din plin calitatile care au facut ca Olga Tokarczuk sa devina o prezenta atit de remarcabila in literatura contemporana… Este un amalgam uluitor de roman politist, comedie si tratat politic, scris de o femeie a carei inteligenta extraordinara se imbina cu o sensibilitate anarhica.” (The Guardian)

„Olga Tokarczuk se dovedeste inca o data o maestra a ‘romanului problematic’, elaborind ceva ce este, concomitent, o poveste captivanta, un eseu echilibrat si un manifest indirjit.” (World Literature Today)

„Tokarczuk este unul dintre cei mai indrazneti si mai originali scriitori din Europa…” (Los Angeles Review of Books)

„Tokarczuk se numara printre cei citiva romancieri reprezentativi ai Europei ultimului sfert de secol.” (The Economist)

Detalii

Autor

Editura

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Poarta-ti plugul peste oasele mortilor – Olga Tokarczuk”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Readings.ro
Categorii